REGION

Splićanin opravdao nadimak Miho Munja: Sam sebi izvadio metak iz noge i bacio ga u wc, dokaz završio u kanalizaciji

Avaz.ba

9.1.2018

Propucani Splićanin Miho Francheschi po drugi put je opravdao svoj nadimak Munja. Naime, nakon što je s prostrijelnom ranom nadkoljenice lijeve noge i površinskom povredom lista desne noge dovezen u splitski KBC, Miho je u WC-u bolničke sobe sam sebi izvadio metak iz noge. 

Da stvar bude gora, zrno je bacio u zahod i pustio vodu što znači da je dokazni materijal završio u kanalizaciji, piše Slobodna Dalmacija.

Poznat policiji 

Iako su prve neslužbene informacije govorile da ovaj 26-godišnjak odbija razgovarati s policajcima, čini se da je popustio, ali informacije koje je otkrio inspektorima dodatno su zakomplicirale slučaj. 

Miho je navodno policajcima rekao da je sam sebe ranio čisteći svoj pištolj. Koliko je vjerojatno da mladić čisti pištolj na ulici ispred svoje kuće i ima li logike da se ranio iz svog pištolja koji nije pronađen utvrdit će istraživanje kriminalista. 

Inače, problematični mladić već je dugi niz godina poznat splitskoj policiji. Posljednje tri godine i po godine policija traga za njim jer je, tad 22-godišnji Francheschi pobjegao 13. avgusta 2014. iz prostorija splitske Druge policijske stanice na Bačvicama. Ranije tog jutra, Miho je uhapšen zbog sumnje da je povezan s pljačkom nad jednom starijom gospođom kojoj je ukradeno nekoliko hiljada kuna. Nakon hapšenja, policajci su ga doveli u stanicu vezanog.

S obzirom da je tad bez ikakve agresije, razgovarao s inspektorima i odgovarao na pitanja, zbog njegove kooperativnosti, nakon nekoliko sati ispitivanja, oko 16 sati jedan od inspektora koji je provodio obradu odlučio je mladiću, s obzirom na ‘primjereno ponašanje’, skinuti lisice s ruku, pisala je tad Slobodna Dalmacija.

Tudoru ukrao signalne rakete

Nakon što mu je u jednom trenutku inspektor okrenuo leđa mladiću gledajući neke papire vezane uz obradu, Miho je tad iskoristio činjenicu da su vrata prostorije bila odškrinuta te je ‘brzinom munje’ skočio sa stolice, projurio kroz vrata i počeo bježati hodnikom.

Problematični mladić je i u decembru 2010. godine imao posla s policijom kada je, kao 18-godišnjak, sa svojim vršnjakom u lučici Zenta, s broda aktuelnog Hajdukova trenera Igora Tudora, ukrao signalne rakete. 

Nakon krađe, počeli su ispaljivati rakete u zrak, a to je dovelo do toga da su tri broda potpuno izgorjela dok je četvrti bio dosta oštećen. Tada je utvrđeno da je ukupna šteta oko tri miliona kuna (oko 750.000 KM). Do tada je već bio prikupio više od 20 kaznenih prijava, i to za krađe, pljačke, nasilje, teško povrijeđivanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.