REGION

Srbija prekinula pregovore s Kosovom u Briselu: Vučić zakazao hitnu sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost

Avaz.ba

16.1.2018

Delegacija Republike Srbije u Briselu prekinula je pregovore s delegacijom Kosova i hitno se vraća za Beograd zbog ubistva lidera kosovskih Srba Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici, prenose srbijanski mediji.

Zbog ubistva Ivanovića predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je za danas u 12 sati zakazao hitnu sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, a već u 13 sati najavljeno je i obraćanje medijima. 

Podsjetimo, nepoznati napadači upucali su jutros oko 8.15 sati 65-godišnjeg Olivera Ivanovića, lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" dok je ulazio u prostorije svoje stranke. 

Kako su prenijeli mediji, politički lider kosovskih Srba u teškom stanju primljen je u bolnicu te je podlegao teškim povredama. 

Ovu informaciju za srbijanske medije potvrdio je i Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić.

Ivanović je imao više prostrijelnih rana u gornjem dijelu tijela, a ljekari su pokušali reanimaciju, koja nije uspjela - kazao je Vlajić.

Ujedno, gradonačelnik Kosovske Mitrovice Goran Rakić zakazao je za danas u podne hitan sastanak s predstavnicima KFOR-a, EULEKS-a i kosovske policije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.