REGION

Vučić nakon sastanka s Tačijem: Situacija u kojoj se mi i Priština dogovaramo mora biti takva da i jedni i drugi budemo pomalo nezadovoljni i ljuti

Avaz.ba

25.1.2018

Predsjednici Srbije i Kosova Aleksandar Vučić i Hašim Tači razgovarali su u Davosu o nastavku dijaloga i rješavanju problema.

Vučić je naveo da ne razumije zašto su na Kosovu prihvatili samo razmjenu informacija kada je riječ o istrazi o ubistvu Olivera Ivanovića, ali se nada da će oni pronaći njegove ubice.  

Predsjednik Srbije poručio je da je važno da se razgovara i razmišlja o budućnosti srpskog i albanskog naroda.

- Mi moramo odlučiti šta je to što možemo, šta je to što želimo, šta je to što hoćemo sa sobom. U budućnosti da imamo realan, ozbiljan i odgovoran pristup. Da izgubimo najmanje što moramo, a da dobijemo najviše što možemo i ja sam bezbroj puta rekao da situacija u kojoj se mi i Priština dogovaramo mora biti takva da i jedni i drugi budemo pomalo nezadovoljni i ljuti. Ako neko misli da može da dobije sve, a da drugi ne dobiju ništa, mislim da je to pogrešan put i da on nikada neće dovesti ni do kakvog rješenja - rekao je Vučić u izjavi za RTS.  

Vučić se sastao se i s predsjednikom Poljske Andžejom Dudom, s kojim je razgovarao o investicijama.  

Na marginama Svjetskog trgovinskog foruma u Davosu, Vučić se sastao s premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.