Zanimljiv jelovnik svečane večere Vučića i Grabar-Kitarović

Zanimljiv jelovnik svečane večere Vučića i Grabar-Kitarović

U posjetu Hrvatskoj stigao je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić kojeg je na Pantovčaku dočekala predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. 

Domaćini su pripremili i zanimljiv jelovnik za srbijansku delegaciju.

Na svečanoj večeri u Pantovčaku za predjelo će biti poslužena hladna plata na kojoj će se naći šunka, kulen, pršut i hren, sir s vrhnjem te pileća jetrica i šampinjoni sa žara. 

Nakon toga slijedi zagorska juha. Tri su vrste glavnog jela pa će se tako jesti pečeni zec uz heljdu s povrćem, pečena purica s domaćim mlincima te stubička pisanica s njokima. Kao salate bit će poslužene zelena salata, matovilac, radič, zelje, kukuruz i grah. Za desert će se posluživati zapečeni štrukli, savijača od jabuka te savijača od višanja s umakom od vanilije. Uz večeru će se posluživati bijelo vino Chardonnay Krauthaker Rosenberg, crno vino Dingač Matuško te će uz desert biti poslužen pjenušac Senator, Cattunar.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH