REGION

Vlada Crne Gore usvojila Prijedlog programa pristupanja EU do 2020. godine

Avaz.ba

17.2.2018

Vlada Crne Gore usvojila je jučer na posebnoj sjednici Prijedlog programa pristupanja Crne Gore EU 2018.-2020. godine. 

Crnogorska vlada usvojila je Prijedlog dinamičkog plana rada na mjerilima pregovaračkih poglavlja Crne Gore sa EU i zadužila Ministarstvo evropskih poslova da izvještava o realizaciji obaveza iz Programa pridruživanja za period 2018.-2020., kao i o provođenju Dinamičkog plana. 

- Iskazana je odlučnost Vlade na ispunjavanju obaveza iz Evropske agende uz zajednički stav da je članstvo Crne Gore u Uniji jedan od ključnih prioriteta države i društva - saopćeno je iz crnogorske Vlade.

Ocijenjeno je da je ispunjavanje obaveza iz integracionog procesa dužnost svih segmenata i institucija i ostalih subjekata uključenih u proces i da to podrazumijeva i razvijanje neophodnih dodatnih sposobnosti, znanja i vještina. 

Predsjednik Vlade Duško Marković ukazao je da, osim oblasti u kojima je Crna Gora napredovala, postoje i one u kojima ne napreduje dovoljnom brzinom, što je nedostatak cijelog društva. 

Sjednici su prisustvovali predsjednik Vrhovnog suda Vesna Medenica, vrhovni državni tužilac i predsjednik Tužilačkog vijeća Ivica Stanković, predsjednik skupštinskog Odbora za evropske integracije Adrijan Vuksanović i šef Delegacije EU u Crnoj Gori Aivo Orav.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.