REGION

Vulin: Vlastima u Zagrebu smeta to što Srbija govori istinu

Fena

22.4.2018

Srbijanski ministar odbrane Aleksandar Vulin ocijenio je u nedjelju da je odluka hrvatskog Ministarstva vanjskih i evropskih poslova kojom mu je zabranjen ulazak u Hrvatsku provokacija i pokušaj ušutkivanja ''nekoga ko govori istinu o Jasenovcu''.

Kako prenose beogradski mediji, Vulin je u nedjelju najavio da će se o odluci hrvatskog državnog vrha uskoro izjasniti i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. On je naglasio da je to provokacija na koju će Srbija i predsjednik Aleksandar Vučić reagirati ''državnički i onako kako suverena, sigurna i stabilna država reagira''.

- Najstrašnija istina o Jasenovcu jest ne samo to što se dogodilo već što se sadašnja Hrvatska neće čak ni pokajati, neće izraziti kajanje za ono što je uradila - istaknuo je Vulin, dodavši da on neće prestati govoriti istinu.

Naveo je da nije ni planirao ići u Jasenovac.

- Zašto bih ja bio s hrvatskom vladom, gdje nema nijednog Srbina, nijednog Židova, nijednog Roma? Ja sam htio biti sa svojim narodom u obnovljenoj crkvi u Mlaki, a ne s hrvatskom vladom, koju bojkotiraju svi Srbi, Židovi i Romi zbog toga što dopuštaju nekažnjeno oživljavanje ustaštva - kazao je Vulin.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.