GLOBUS

Trump ne štedi nikoga: Samo glupani misle da su dobri odnosi s Rusijom loša stvar!

Novoizabrani američki predsjednik

(M.M.)

7.1.2017

Novoizabrani američki predsjednik Donald Trump se ponovo oglasio na Twitteru i Facebooku nakon što su američke obavještajne agencije iznijele tvrdnje da mu je ruski predsjednik Vladimir Putin direktno pomogao da pobijedi na izborima.

- Održavanje dobrih odnosa sa Rusijom je dobra, a ne loša stvar. Samo 'glupi' ljudi ili budale, mogu misliti da je to loše - napisao je Trump.

Milijarder je prethodno objavio da je jedini razlog istrage to što su demokrate ponižene na proteklim predsjedničkim izborima.
 
Podsjećamo, najviši američki obavještajni zvaničnici su prvobitno u Kongresu optužili Ruse da su učestvovali u štimanju izbora u Americi. U tome ih je podržao i John McCain, Trumpov kolega Republikanac, ali i mnoge druge Trumpove stranačke kolege. 
 
Nakon toga je uslijedio sastanak novog predsjednika i obavještajaca na kojem je zaključeno da je Putin direktno utjecao na rezultate izbora u SAD. Trump je i to demantirao, pozvao je Obamine ambasadore da napuste funkcije, a njegovi slijedeći potezi se očekuju nakon ianauguracije 20. januara. 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.