GLOBUS

Tinejdžeri u popularnom turskom ljetovalištu seksualno napadnuti dva puta u četiri dana: Bili su pijani i tražili grupni seks

Avaz.ba

22.7.2017

Četvero britanskih tinejdžera po prvi put u životu uputilo se u putovanje van granica svoje zemlje kada su ih, kako tvrde, dva puta seksualno napali - a policija je ignorirala njihove vapaje u pomoć.

Tri djevojke i jedan mladić odsjeli su u hotelu Savk u Alanyi na turskoj obali, a 19 - godišnjakinja tvrdi kako ju je treće noći seksualno napao jedan od zaposlenika hotela te ga je morala odgurnuti.

Iduće noći druga djevojka iz društva kazala je kako je napadnuta na plaži te je morala pobjeći od skupine muškaraca, javlja britanski Sun.

Kada je četvorka pokušala prijaviti incidente, kažu kako su im se na recepciji hotela samo nasmijali.

Mladi Englezi potom su se uputili na policiju gdje su ispričali što se dogodilo, no ni oni nisu reagirali.

Hotelsko osoblje izvijestilo je kako je grupa mladih "pila" i kako su bili u potrazi "za grupnim seksom".

Majka jedne od djevojaka kazala je kako su se potom posavjetovali s britanskom ambasadom gdje su im savjetovali da napuste područje.

- Bili su na svom prvom ljetovanju u inozemstvu i to što im se dogodilo slama mi srce. Svima roditeljima bilo je stresno, jer smo im htjeli pomoći, a nismo mogli. Potrošili su stotine funti na mobitelu pokušavajući riješiti problem - objasnila je zabrinuta majka.

Na stranici LastMinute.com putem koje su britanski turisti rezervirali smještaj kazali su kako tinejdžerima nisu mogli osigurati drugi smještaj jer drugi hoteli u to vrijeme nisu bili slobodni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.