GLOBUS

Majka iz pakla: Prodala kćerku (13) za 800 dolara, djevojčicu monstrumi silovali tri dana!

Avaz.ba

27.7.2017

Sefak je imala samo 13 godina kad je majka prodala u seksualno roblje za svega 800 dolara.

Prije nego što je kupljena djevojčica je odvedena na pregled u bolnicu gdje su joj izvadili krv i izdali sertifikat da je djevica. Zatim su je odveli u hotelsku sobu gdje je silovana tri dana.

U malom ribarskom selu Svaj Pak u blizini glavnog kambodžanskog grada Pnom Pena sudbina djevojčica je jeziva. Sefak je kao gotovo sve djevojčice iz njenog kraja prodata zbog dugova. Ona se vratili kući poslije tri dana silovanja, ali je majka tjerala da se bavi prostitucijom.

Djevojčicu je iz pakla uspjela spasiti organizacija koja se bori protiv ropstva i trgovine ljudima AIM. Sefak danas radi u AIM-ovoj fabrici zajedno sa drugim ženama koje su spašene.

"Osjećam puno više sigugurnosti i imam pristojan posao", kaže Sefak.

AIM je samo u posljednje tri godine spasio 130 djevojčica u 50 različitih racija u Kambodži.

"Ovo je siromašna zemlja i ljudi gledaju kako da dođu do novca. Nažalost, uz nedostatak obrazovanja i poslova, seksualna industrija je jedan od načina zarade", kaže Eric Maldrum, AIM-ov šef istrage.

"Teško je razumjeti zašto majke rade to svojoj djeci. I sad viđam puno majki koje ne razumiju osjećanja svojih kćerki. Ne shvataju da one pate", rekao Maldrum.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.