GLOBUS

Hillary Clinton izdaje memoare "Što se dogodilo", otkrit će sve o prošlim američkim izborima

27.7.2017

Bivša demokratska kandidatkinja na američkim predsjedničkim izborima Hillary Clinton u svojim će memoarima, koje će 12. septembra promovirati pod nazivom "Što se dogodilo" (What Happened) pokušati objasniti što se zapravo dogodilo u predizbornoj kampanji prošle godine.

"Naziv knjige više je izjava nego pitanje, a u njoj će Hillary Clinton čitateljima otkriti što je osjećala i mislila tokom jedne od najkontroverznijih i najnepredvidljivijih predsjedničkih kampanja i izbora u historiji zemlje", stoji u saopćenju izdavačke kuće Simon & Schuster.

"Ranije sam, iz razloga koje pokušavam objasniti u knjizi, često vjerovala kako prema javnosti moram biti obazriva, onako kao kad hodate po užetu bez sigurnosne mreže, no danas to više nije tako", napisala je bivša demokratska kandidatkinja u predgovoru knjige.

Od izbornog poraza 8. novembra 2016., Clinton je više puta javno istupala i održala brojne javne govore. Priznala je da je tokom kampanje počinila više pogrešaka, no nikad o njima nije govorila potanko, ostavivši objašnjenja za knjigu.

U memoarima opisuje "snažno i duboko osobno iskustvo kandidature i činjenicu da je prva žena u američkoj povijesti koju je za predsjednicu kandidirala jedna velika stranka."

Clinton u predgovoru kaže kako je u memoarima opisala "predizibornu kampanju i izbore koje su obilježili gnjev, seksizam, brojne nesmotrenosti, niski udarci i nezamisliv razvoj događaja."

Bivša američka državna tajnica, prva dama i prva žena kandidatkinja za američku predsjednicu izdala je već nekoliko knjiga.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.