Uhapšen džoger-milioner koji je gurnuo ženu pod autobus

Avaz.ba
11.08.2017 22:12
A
A
A

Muškarac koji je uhapšen na osnovu sumnji da je, dok je džogirao, gurnuo jednu ženu pod autobus na londonskom mostu, identifikovan je kao američki milioner i investicioni bankar, ali on tvrdi da nije bio u Britaniji u trenutku kada se dogodio prestup za koji ga britanske vlasti terete. 

Osumnjičeni Eric Bellquist, uhapšen je u četvrtak nakon što je policija 8. augusta uputila apel za pomoć u potrazi za džogerom za koga se vjeruje da je gurnuo 33-godišnju ženu pred autobus koji je nailazio, a koja je tom prilikom samo lakše povrijeđena, što se vidi na snimcima sigurnosne kamere, prenosi danas londonski Independent. 

Pravna firma koju je Bellquist angažovao za svoju odbranu saopštila je da je njen klijent greškom uvučen u ovaj slučaj. 

- On kategorično negira da ima veze sa tim i ima nepobitan dokaz da je bio u SAD u trenutku kada se incident dogodio, te shodno tome očekujemo brzo rješenje za ove u potpunosti pogrešne optužbe - navodi se u saopštenju. 

Bellquist, inače, radi za privatnu firmu koja se bavi kapitalnim ulaganjem Hutton Collins. 

Londonska policija je, međutim, 8. augusta saopštila da je 5. maja oko 07.40 sati 33-godišnja žena hodala istočnom stranom mosta kada ju je muškarac, koji je džogirao, dok se sa njom mimoilazio ramenom gurnuo na ulicu pred autobus koji je upravo nailazio, i koji ju je zamalo udario. 

Policija je navela i da se 15-ak minuta kasnije džoger vratio i da je žena pokušala da sa njim razgovara, ali je on nije prepoznao i nastavio je da džogira. 

Policija je tada navela da još nije uspjela da identifikuje džogera, ali ga je opisala kao bijelca u 30-im godinama.