GLOBUS

Predsjednica Hrvatske u Australiji: Grabar-Kitarović imat će susret s premijerom Turnbullom

Avaz.ba

13.8.2017

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, prvi šef hrvatske države koji nakon 22 godine dolazi u Australiju i Novi Zeland, susrela se u nedjelju u Sydneyju s predstavnicima hrvatske zajednice, koja jednako kao i ona na Novom Zelandu snažno doprinosi razvoju tamošnje ekonomije, a ujedno je važna spona s Hrvatskom.

Hrvatska predsjednica koja će se u Australiji sastati s premijerom Malcolmom Turnbullom i drugim visokim australskim dužnosnicima, susrela se u nedjelju s predstavnicima hrvatske zajednice Novog Južnog Walesa, javlja Hrvatski radio SBS.

Predsjednica Hrvatske je posjetila Hrvatski katolički centar te psisustvovala svetoj misi u prepunoj crkvi sv. Nikole Tavelića u parku St. John, javlja radio na hrvatskom jeziku.

Nakon mise Grabar-Kitarović održala je kratki govor i otkrila spomen-ploče pored kapelice Gospe Trsatske, koja je postavljena u čast njezina dolaska, a nakon ručka u naselju "Kardinal Stepinac" prošetala se pozdravljajući okupljene.

Premijer Australije Turnbull, koji će s Grabar-Kitarović razgovarati u Canberri, objavio je na mrežnoj stranici da Australija jako cijeni svoje srdačne odnose s Hrvatskom i podsjetio da se ove godine obilježava 25. godišnjica uspostave diplomatskih odnosa dviju zemalja.

U odvojenu saopćenju premijer Bill English objavio je da Novi Zeland ima tople i konstruktivne odnose s Hrvatskom.

Grabar-Kitarović posjetu Novom Zelandu počinje 19. avgusta u Aucklandu. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.