GLOBUS

Otišao u Siriju, pa poludio: Pio sam krv mrtvih džihadista

Avaz.ba

16.8.2017

Nekadašnji britanski vojnik Tim Wordsworth kojeg njegovi kurdski vojni drugovi nazivaju i "Tim kanibal" u potresnoj je ispovijesti otkrio kako je otišao iz udobnosti Londona u borbu protiv ISIS.a u Siriju, a njegovu priču prenosi Daily Mail.

Tim je otkrio kako je ispalio barem 1000 metaka u pripadnike ISIS-a dok se borio s Narodnim jedinicama za zaštitu sirijskog Kurdistana (YPG). Taj je oženjeni 39-godišnjak rekao kako je osjetio poriv boriti se protiv tih "bolesnika" zbog nedovršenog posla koji je imao u vojsci te kao odgovor na pokolj više od 1000 Jazida od strane ISIS-a u avgustu 2014.

Nadimak kanibal zaradio je jer je pio krv mrtvih džihadista dok ih je prebacivao do masovne grobnice.

Krvave scene koje će ga pratiti cijeli život

Opisao je borbe kao "Prvi svjetski rat" i otkrio nezamislive strahote kojima je svjedočio, poput gledanja mrtvih boraca tako osakaćenih da su im čeljusti bile razvučene iznad lubanje. Boravio je u kućama gdje su nekadašnji stanari bili brutalno ubijeni, dok bi ulicama sela koje su uspjeli osloboditi od ISIS-a lutali izgladnjeli psi i mačke.

- Gledao sam unakažena lica djevojčica koje još nisu ušle u pubertet, a ovi su im divljaci bacali kiselinu u lice jer se nisu htjele seksati s njima. Alternativa je bila naprosto ih zatući i baciti u jamu- ispričao je.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.