GLOBUS

Devojčica čula kucanje na vratima, a nekoliko sati kasnije pronađena mrtva

Avaz.ba

17.8.2017

Dvanaestogodišnja Yhoana Arteaga brutalno je ubijena u porodičnoj montažnoj kući u Goodlettsvilleu, Tennessee, prošle nedelje, objavili su danas mediji.

Yhoana je prošle srijede povrijedila nogu na skijanju, zbog čega je nosila štake i boravila u kući. Ubijena je dan kasnije. 

Oko pola 1 je ručala sa majkom, koja se potom vratila na posao. Majka je rekla da joj je Yhoana kobnog dana poslala poruku oko 5.30 popodne, govoreći joj da neko kuca na vrata. Kad se majka vratila kući u 6.45, zatekla je beživotno tijelo svoje kćerke.

Policija je navela da je Yhoana umrla od udarca tupim predmetom i da je njena odjeća bila “u neredu”.

- Pregled mjesta zločina, kao i rezultat autopsije, pokazuju da je Yhoana, da budemo iskreni, brutalno ubijena - rekao je portparol policije Dan Aron, ne navodeći više detalja.

On je, ipak, rekao da devojčica nije izbodena, ubijena vatrenim oružjem, i da nema znakova da je neko provalio u njihovu kuću. Nije poznato da li je devojčica seksualno zlostavljana, niti da li je porodična kuća opljačkana.

Policajac David Kautzman rekao je da u čitavoj karijeri nije vidio nešto ovako brutalno. Smatra se da je Yhoana poznavala ubicu i policija ima listu osumnjičenih, čija imena nisu objavljena zbog istrage koja je u toku.

Yhoana je bila 7. razred osnovne škole u Nashvillee, naveo je USA Today.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.