GLOBUS

Ispovijest Hrvatice koja živi na La Rambli: Teroristički napad dogodio se ispred prozora mog stana

Avaz.ba

17.8.2017

Hrvatica Mirta Kišak-Koch sa suprugom i dvoje male djece živi na La Rambli.

- Napad se doslovce dogodio ispred mog prozora – u šoku govori Mirta.

- Deset minuta prije toga sam krenula na posao kada me suprug nazvao i rekao da se žurim nazad kući djeci i sve pozatvaram jer je u toku teroristički napad – prisjeća se.

Krenula je na metro, ali već je bio zatvoren, pa je odlučila uzeti taksi kako bi što brže stigla djeci koju u stanu na La Rambli čuva dadilja.

- Sada samo čekam. Ne puštaju me dalje. Cijeli blok je zatvoren. Pokazala sam policajcima svoju osobnu sa adresom da vide da živim u La Rambli i ispričala sam im da su moja mala djeca tamo u stanu, no rekli su mi da me ne mogu propustiti – očajna je Mirta koja kaže da ulicom prolazi svaki dan i to nekoliko puta.

Bezbrižno šeta sa djecom i psom te ne može ni zamisliti da se sve to odvilo u njenoj neposrednoj blizini.

Kada se odlučila preseliti u Barcelonu ljudi su je običavali pitati nije li ju strah, pogotovo sada kada su teroristički napadi postali česti. No, odgovorila bi im da se ne boji.

- Nije me do sada bilo strah. Proputovala sam pola svijeta i svašta sam vidjela. No, sada kada se to sve događa meni, tako blizu, moram priznati da mi nije svejedno – priznaje Mirta koja kaže da će još neko vrijeme čekati u nadi da će blokada završiti, a ako se to ne dogodi, krenut će kući alternativnim pravcima, kroz okolne ulice, prenosi Jutarnji.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.