GLOBUS

Italija: Zadavio sestru, raskomadao je pilom i bacio u kante za smeće

Avaz.ba

17.8.2017

Maurizio Diotallevi (62) priznao je da je ubio sestru Nicolettu (58) te bacio ostatke njezina tijela u dvije kante. Uhapšen je zbog ubistva te prikrivanja dokaza.

Zadavio ju je, pilom raskomadao u dijelove te ostatke ostavio u kantama između kvartova Parioli i Flaminio u Rimu. Noge je ostavio u jednoj, a ostatak tijela u drugoj kanti. Nakon desetosatnog ispitivanja u stanici priznao je zločin.

Diotallevi je sestru ubio u noći na 15. august. Zadavio je u stanu koji su dijelili te kasnije rascjepkao u dijelove. Potom je nazvao drugu sestru Mauru i rekao joj kako se Nicoletta nije vratila kući. Maura je odmah policiji prijavila nestanak.

Prema riječima poznanika, sestra i brat su imali težak život. Maurizio nije radio, a Nicolleta je zarađivala nešto držeći sate joge. Jedini pravi izvor novca bio im je od iznajmljivanja stana njihovih roditelja, a Nicolleta je sve vodila i brinula o bratu. On je postajao sve manje tolerantan prema sestrinu upravljanju kućom, a sve je rezultiralo ubistvom. Odbrana se ne slaže s tim te isključuje mogućnost da je motiv bio ekonomske naravi, piše Corriere della Sera.

Policiji su u rješavanju slučaja najviše pomogle kamere na kojima se u noći ubistva može vidjeti Maurizio kako iznosi dvije velike crne torbe. Dijelove tijela prvi je slučajno otkrio beskućnik koji je pretraživao kante za smeće i ugledao svezane noge. Nakon toga je krenula potraga za ostatkom tijela, a dok su ga tražili Dioatallevi je već bio na ispitivanju. U trećoj su kanti pronašli žrtvinu odjeću.

Dalja istraga pokazala je da su noge pilom odvojene u preponama od ostatka tijela. Ubica je zadržan u pritvoru te slijedi dalji krivični postupak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.