GLOBUS

Bilans napada: Najmlađa žrtva trogodišnja djevojčica

Avaz.ba

18.8.2017

Među poginulim i povrijeđenim u terorističkom napadu u Barceloni ima državljana iz najmanje 24 zemlje, piše britanski "The Guardian".

Kako navode, najmlađa žrtva je trogodišnja djevojčica, dok je jedna šestogodišnjakinja u teškom stanju. 

Španski mediji navode da je policija potvrdila da je među ubijenima u Barceloni troje Nijemaca i jedna osoba iz Belgije.

Belgijski ministar je na Twitteru naveo da je u pitanju žena, ne dodajući druge detalje.

- Nažalost oplakujemo belgijsku žrtvu u napadu u Barceloni. Moje saučešće njenoj porodici i prijateljima - navode iz Belgije.

Povrijeđeni su državljani Francuske, Njemačke, Španije, Holandije, Argentine, Venecuele, Belgije, Australije, Mađarske, Perua, Rumunije, Irske, Grčke, Kube, Makedonije, Kine, Italije i Alžira, saopćila je španska agencija za civilnu zaštitu.

AFP navodi da je je iz Haaga stigla informacija da je troje Holanđana povrijeđeno.

Francuska je saopćila da je među više od 100 povrijeđenih u Barceloni i 26 Francuza, od kojih je 11 kritično. Grčki diplomata je prijavio da su povrijeđene tri osobe iz njegove zemlje - žena i njeno dvoje djece.

Povrijeđene su i četiri osobe iz Australije, jedna osoba iz SAD i jedna osoba iz Kine.

U napadu kombijem na pješake u historijskom centru Barcelone, u ulici La Rambla, prema posljednjem bilansu regionalnih vlasti poginulo je 13, a povrijeđeno je više od 100 ljudi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.