GLOBUS

U moru našli ženski torzo, sumnja se da je riječ o nestaloj novinarki

Avaz.ba

22.8.2017

U moru ispred Kopenhagena, u ponedjeljak je pronađeno tijelo žene bez ruku, nogu i glave. Sumnja se da je možda riječ o nestaloj švedskoj novinarki Kim Wall. Policija je objavila kako se utvrđuje identitet žene. Torzo je pronašao biciklist, a u moru je bio duže vrijeme.

Nestala novinarka Kim Wall (30)  poginula je  na podmornici danskog izumitelja Petera Madsena. Madsen je istražiteljima na kraju priznao da je švedska novinarka stradala u nesreći na podmornici koju je Madsen izradio, te da je on kasnije tijelo bacio u zaljevu Koge, oko 50 kilometara od Kopenhagena.

Madsen je prije tvrdio kako je Wall vidio posljednji put kada je 10. avgusta ostavio na otoku Refshale. Potraga za novinarkom krenula je dan kasnije, kad je nestanak prijavio njezin dečko. Wall je bila na Madsenovoj 18-metara dugoj podmornici "Nautilus" jer je radila priču o njemu i najvećoj privatnoj podmornici.

Kako prenosi AFP, nekoliko ljudi vidjelo je dvojac na podmornici 10. avgusta. Sljedeći dan podmornica je potonula, dok se Madsen uspio spasiti. On je policiji rekao da se spasio kad su se pojavili problemi s balastom koji su se zakomplicirali. Istražitelji su sumnjali da je on ubio Wall i potopio podmornicu kako bi prikrio tragove.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.