GLOBUS

Slomio se: U trenu sam ostao bez šestero članova porodice...

Avaz.ba

2.9.2017

Ric Salvidar (53) je u oluji Harvey izgubio šest članova svoje porodice. 

Salvidar kaže da je njegov brat Sammy vozio roditelje i četvero unučadi kada su naišli na poplavljeni most. Kombi je uspješno prošao preko mosta, ali kada je prešao na drugu stranu kombi je potonuo. Sammy je jedini preživio. Poginuli su roditelji Manuel (83) i Belia Saldivar (81) te njihovi praunuci Devy Saldivar (16), Dominic, (14), Xavier (8) i Daisy (6).

Sammy se uspio izvući kroz prozor. Doplivao je do drveta i držao se za njega dok ga nisu spasili. U kombiju su najprije pronađena dva tijela, a iz ureda šerifa su pričekali dodatne snage kako bi izvukli kombi iz vode i pregledali ga. Pregledom su pronađena još četiri tijela u kombiju. 

Ric je ispričao kako se Sammy nedavno preselio u Teksas kako bi se brinuo za svoje roditelje koji su oboljeli od Alzheimera. Prisjetio se strašnog trenutka kada mu je policija javila da je kombi potonuo.

- Znam da su tata i mama otišli na nebo držeći se za ruke - kaže Salvidar. 

Sammy je rekao policiji da je vozio bratov kombi u nedjelju kako bi roditelje i unučad spasio iz njihovog potopljenog doma. Svjedoci su rekli da su u blizini bili spasioci, ali se sve toliko brzo odigralo da nisu stigli reagirati. Šerif Gonzalez je rekao da je pravo čudo da su spasili Sammyja. Dodao je kako je voda bila visoka i brza te da se kombi više nije ni vidio.

- Spasitelji su primijetili muškarca kako se drži za stablo. Spasili su ga uz pomoć užeta. To je zaista bilo herojsko djelo - rekao je Gonzalez.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.