GLOBUS

Horor u režiji kanibala: Zaklao ženu, a zatim jeo dijelove njenog tijela pred policijom

Avaz.ba

19.9.2017

Kanibal Afive Mapekula (23) ubijen je u svojoj kući u gradu Umtata u Južnoafričkoj republici. Kada su ga zatekli kako jede tijelo svoje žrtve, policajci su u više navrata pokušali da ga upozore da prestane i da se preda, ali pošto se oglušio o naredbe, reagovali su rafalom iz vatrenog oružja i usmrtili ga na licu mjesta. 

Zapucali su kad je Afive na njih krenuo nožem koji je držao u okrvavljenoj ruci. Kanibal je prerezao grlo nesretne žene po imenu Tembise Masumpe (35) i odrubio joj glavu, a njegova prestravljena majka je zatekla krvavu scenu u kući svog sina i odmah pozvala policiju.

Policija je navela kako je Afive nekoliko dana ranije uvukao u svoju kuću nesrećnu Tembisu, gdje ju je nešto kasnije i iskasapio. Kad su stigli na mjesto zločina mladić je jeo živo meso žrtve i nije htio da prestane.

Gradonačelnica Bulelva Mbengu kaže da sumnja kako je Mapekula bio pod dejstvom droga, piše Daily Mail. Nekoliko sati kasnije podlegao je povredama u bolnici "Nelson Mendela" u Umtati.

Ovo je drugi po redu zločin kanibalizma u posljednje tri sedmice u ovoj državi. Nedavno je šest muškaraca uhapšeno zbog sumnje da su silovali, ubili i pojeli dijelove tijela jedne djevojke u Estkortu.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.