GLOBUS

Melanija Tramp zaprijetila Hrvatskoj tužbom

Srna

20.9.2017

Prva dama Amerike Melanija Tramp (Trump) zaprijetila je tužbom ukoliko u Hrvatskoj u roku od 24 sata ne budu uklonjeni bilbordi s njenim likom na kojima se uz slogan "Samo zamisli koliko daleko možeš dogurati uz malo engleskog" reklamira jedna škola engleskog jezika.

Advokat Nataša Pirc Musar koju je Melanija Tramp angažirala za taj slučaj rekla je da preduzeće, koje je radilo tu marketinšku kampanju nije upoznato o hrvatskim propisima.

Zakon o obaveznim odnosima i hrvatski kodeks o oglašavanju jasni su u tom pravcu, da niko ne smije upotrebljavati lice - fotografiju nekog pojedinca u marketinške svrhe ako nema njegovu saglasnost - rekla je Pirc Musar za hrvatski RTL. 

Kako prenosi Radio-televizija Srbije, reklamni panoi uklonjeni su iz Zagreba poslije prijetnje tužbom, o kojoj se autori kampanje do sada nisu oglašavali.

Melanija Tramp je ranije poručila stanovnicima rodne Sevnice u Sloveniji da prestanu da zloupotrebljavaju njeno ime u komercijalne svrhe. 

Od kada je Tramp pobijedio na predsjedničkim izborima u SAD, Slovenci su Melanijino ime počeli da lijepe na sve i svašta – od kolača do meda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.