GLOBUS

Potresna ispovijest tinejdžerke: Silovala su me dvojica policajaca, strpali u maricu i iživljavali 45 minuta

Avaz.ba

6.10.2017

Tinejdžerka iz njujorškog Bruklina tvrdi da su je dva policijska detektiva silovala nakon što su je priveli zbog posjedovanja droge.

- Moj se život raspao. Silovanje me uništilo. Uhvati me panika svaki put kada vidim policajca - poručila je mlada djevojka preko svog advokata Majkla Dejvida.

Dvojici osumnjičenih detektiva oduzeti su pištolji i značke i do daljnjeg ne smiju na teren. Unutrašnja kontrola trenutno istražuje osumnjičene detektive kako bi se utvrdilo jesu li prije ovog slučaja prijavljivani.

Detektivi Edvard Martins i Ričard Hol su 14. septembra bili na tajnom zadatku u Brajton biču sa svojim nadređenim Džonom Espijem, kada su se dva detektiva neobjašnjivo udaljila prema kombiju. Ponovo su se pojavili u parku Kavert Voks, gdje su zaustavili djevojku i njena dva prijatelja.

Upozorili su ih da ne treba da piju u parku i pretresli su ih. Kod djevojke su pronašli marihuanu i lijek Klonopin, zbog čega su joj stavili lisice i odveli je.

- Ja sam kod sebe imao Prozak, međutim nisu mi ga zaplijenili već su samo rekli da bi trebao da ga držim u bočici - rekao je prijatelj djevojke koji je želio da ostane anoniman.

Detektivi su njenim drugarima rekli da je vode u 60. policijsku stanicu na Koni Ajlendu.

Djevojka tvrdi da su je odveli na zabačeno mjesto i natjerali na seksualni čin.

- Jedan od detektiva ju je i silovao - rekao je djevojčin zastupnik.

- Ona je tinejdžerka i policija je otela i strpala u vozilo bez ikakvog razloga. Bila je u lisicama kada su je silovali - nastavio je advokat.

Poslije 45 minuta su je izbacili iz kombija i otišli. Jedan od prijatelja je pronašao nedaleko od 60. policijske stanice.

- Rekla mi je da su je je****. Nisam mogao ništa da uradim, ali to je definitivno bio jedan od onih trenutaka - rekao je njen prijatelj koji je odveo roditeljima, a oni su je potom odveli u bolnicu na pregled. Doktori su utvrdili da je bila seksualno zlostavljana i odmah su pozvali policiju.

Unutrašnja kontrola još nije ispitala detektive pošto čekaju da bruklinski tužilac završi svoju istragu. Visokopozicionirani izvori u policiji kažu da su Martins i Hol kolegama ispričali da je djevojka pristala na seks.

Dejvid je rekao da su tvrdnje da je pristala na seks zgrozile djevojku.

- Bila je u šoku, jako je emotivna devojka - rekao je.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.