GLOBUS

Pedofil dobio starateljstvo: Dva dana brutalno silovao djevojčicu i prijetio smrću, a sada je otac bebi iz tog pakla

Avaz.ba

11.10.2017

Osuđeni silovatelj iz Mičigena dobio je zajedničko starateljstvo nad djetetom, koje je rođeno nakon što je silovao djevojčicu (12), 

Sudija je Kristoferu Mirasolu odobrio starateljstvo 22. septembra, nakon što je DNK test pokazao da je Mirasolo biološki otac djeteta.

Rebeka Kiesling, advokat žrtve, uložila je prigovore u petak.

- Ovo je ludo. Ništa nije u redu sa ovim. Nikada nije bio na pravi način osuđen za ovaj zločin i još uvijek bi trebao da sjedi iza rešetaka. Sistem je zanemario moju klijentkinju, koja je u vrijeme zločina imala 12 godina - rekla je ona.

Naglasila je da je sudija Mirasolu dao adresu žrtve i da je naredio da se njegovo ime doda na djetetovu krštenicu, a da majku nije ni pitao.

Mirasolo je svoju žrtvu silovao 2008. godine, kada je imao 18 godina, a ona samo 12. Prijetio je da će je ubiti i držao je zarobljenu dva dana.

- Ona, njena sestra 13 i još jedna prijateljica su se iskrale iz kuće jedno veče da bi se srele sa jednim dečkom. Pojavio se njegov stariji prijatelj Mirasolo, koji ih je pitao da li bi htjele da se provozaju sa njim. Mislile su da će ići do Mekdonaldsa. Umjesto toga, on im je ukrao mobilne telefone, odvezao se u Detroid, gdje je ukrao benzin sa pumpe, a zatim ih je držao kao taoce dva dana u kući svog rođaka. Zaprijetio je da će ih ubiti ako nekome budu rekle šta se dogodilo - rekla je ona.

Mirasolo je uhapšen mjesec kasnije, kada je žrtva otkrila da je trudna. Nagodio se da prizna krivicu po optužbi za seksualno zlostavljanje. Osuđen je u januaru 2009. godine, a pušten je 20. decembra 2010. godine.

Iste godine je napao još jednu djevojčicu (15) i zbog toga je četiri godine bio u zatvoru, prenosi RT.

Žrtva prvog silovanja danas ima 21 godinu i traži zaštitu u skladu sa Zakonom o silovanju djeteta. Saslušanje će se održati 25. oktobra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.