GLOBUS

Mlada majka upozorava: Ovaj začin koji svi držimo u kući ubio mi je četverogodišnjeg sina

Avaz.ba

13.10.2017

Cimet može značajno poboljšati naše zdravlje, kao i ublažiti simptome raznih tegoba, no majka Brajana Rejder (Brianna Rader) iz Kentakija (Kentuckyja) nema nimalo lijepa iskustva s njime. 

Naime, četverogodišnji sin Metju (Matthew) preminuo je baš od toga začina. Slučaj se dogodio prije dvije godine, a priča se ponovo proširila medijima i društvenim mrežama.

Metju je u kuhinji uspio doći do ormarića sa začinima te je uzeo vrećicu s cimetom. Pojeo je kašiku cimeta te je pao na pod gušeći se. Kad ga je majka pronašla imao je napadaje i gušio se pa ga je odmah odvela u bolnicu. No bilo je prekasno, dječak je preminuo.

"Nikad nije imao nikakvih problema. Bio je potpuno zdravo dijete... Kad je uzeo cimet, počeo se gušiti, izgledalo je kao da ima napadaj i samo se srušio", rekla je tad majka te upozorila roditelje na opasnost začina koji svako drži u kući.

Cimet u prahu, uzme li se u većoj količini, može zatvoriti dišne puteve te dovesti do gušenja, a to je posebno opasno kad su u pitanju djeca...


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.