GLOBUS

U Austriji otkrivena nova tamnica monstruma Fricla?

Avaz.ba

21.10.2017

Jozef Fricl (Josef Fritzl), zloglasni austrijski silovatelj koji je začeo sedmero djece s vlastitom kćerkom, koju je 24 godine držao u podrumskoj tamnici - imao je još jedan tajni podrum u svojoj gostionici. 

Austrijski mediji izvijestili su o ovom zapanjujućem otkriću do kojeg je došlo pukom srećom, osam godina nakon što je Fricl osuđen na doživotni zatvor u psihijatrijskoj ustanovi.

Kako javlja Osterreich u članku pod naslovom "Otkrivena nova Fritzlova tamnica?", do otkrića je došlo pukim slučajem, kad su građevinski radnici, pri pregledu ugostiteljskog objekta koji su Fricl i njegova supruga Rosemarie godinama vodili u malom turističkom mjestu Unterach am Mondsee, shvatili da je jedan zid objekta lažan.

Iza zida su pronašli predsoblje, iz kojeg pak stepenice vode "nigdje", odnosno, u još jedan zid. Helmut L, koji sada unajmljuje ovu gostionicu s prostorom za kampiranje, također je potvrdio da se "u kući posvuda nalaze šupljine".

Sadašnji vlasnik gostionice naručio je mjerenje objekta kad se ispostavilo da gostionica koju je Fricl držao od 1972. do 1996. nikad nije dobila građevinsku dozvolu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.