GLOBUS

Policija potpuno zbunjena onim što je zatekla, pronašli ih mrtve i zagrljene

( Ilustracija)

Avaz.ba

22.10.2017

Tijela Džozefa Orbesa (21) i Rakel Ngujen (20) (Rachel Nguyen i Joseph Orbeso) koja su nestali u julu u kalifornijskom Nacionalnom parku Džošua tri, pronađena su prije nekoliko dana, a policija sumnja da se radi o ubistvu i samoubistvu.

Tijela mladića i djevojke pronađena su 15. oktobra u položaju koji liči na zagrljaj. Policija je odmah rekla da dokazi upućuju na to da je Džozef ubio Rakelu, a zati izvršio samoubistvo. Utvrđeno je i da par više nije imao zalihe vode i hrane.

Portparol šerifove kancelarije u San Bernardinu Sindi Bakman (Cindy Bachman) je izjavila da je par nađen pod drvetom i da se činilo kao da su zagrlili jedno drugo. Rekla je da su mladić i djevojka imali složenu odjeću preko donjeg dijela nogu kako bi ih zaštitili od vrućine. Policija je pronašla pištolj registrovan na Orbesa na mjestu događaja.

- Ono što smo zatekli ne liči ni na jednu potragu u koju smo dosad bili uključeni-  dodala je Bachman.

Nestanak mladog para prijavljen je 28. jula poslije odjavljivanja iz privatnog smještaja. Rendžeri nacionalnog parka otkrili su prvo njihov automobil, a zatim su pronašli još neke tragove na osnovu kojih su krenuli u dalju potragu. Spasilački timovi proveli su više od 2100 sati u potrazi za parom i konačno ih pronašli u strmom kanjonu.

Iz kancelarije šerifa San Bernardina u petak su izdali saopštenje u kojem stoji da su uključili stručne istražioce i inspektore zbog ''sumnjivih okolnosti i vidljivih povreda na tijelu''. Istraga još traje.


Otac stradalog mladića poručio je u pismu medijima da želi da njegovog sina pamte kao brižnu, nježnu i pažljivu osobu: ''Položaj u kom su ga našli pored Rakel, kako je drži za ruku, kad su potražili zaklon od sunca u grmlju govori sve što trebate da se zna o njemu kao muškarcu i ljudskom biću.''

Potraga je tokom avgusta bila neprekinuta na neko vrijeme zbog ekstremnih vrućina. Više od 10 članova stručnog spasilačkog tima završilo je sa povredama zbog visokih temperatura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.