GLOBUS

Ubila šestero ljudi, a njen otac kaže da cijeli dan nije ništa jela

Avaz.ba

23.10.2017

Aliona Zajceva (20), nasljednica ukrajinskog oligarha, svojim luksuznim automobilom usmrtila je šestero ljudi na pješačkom prijelazu. 

Odveli su je u pritvor kako bi spriječili njen bijeg iz zemlje. Sud nije udovoljio njenom prijedlogu da je puste na slobodu u zamjenu za plaćanje odštete porodicama ubijenih.

Zajceva, kojoj prijeti 20 godina zatvora, izvinula se zbog tragedije. 

- Nadam se da će obitelji žrtava dopustiti mojim roditeljima da im pomognu. Ovo je najgore što se moglo dogoditi. Mislim samo na to, rekla je.

Sud smatra da Aliona mora ostati u pritvoru dok traje istraga koja je u početnoj fazi pokazala da je Zajceva, u trenutku nesreće, bila pod utjecajem kanabisa. 

Ipak, drugi nalazi krvi i urina otkrili su da nije konzumirala ni drogu ni alkohol. Zbog neslaganja prve dvije analize, naručene su i dodatne.Otac Vasilij Zajcev kćerku je pokušao opravdati nesmotrenom izjavom koja je javnost digla na noge. 

- To je velika tragedija za našu porodicu. Ona vozi već dvije godine i nikad nije napravila prekršaj. Moje dijete nije jelo već 24 sata, rekao je Zajcev niti jednom riječju ne spomenuvši žrtve, piše Daily Mail.  

Podsjetimo, djevojka je prošle sedmice u ukrajinskom gradu Harkivu prošla kroz crveno i na semaforu udarila u grupu ljudi. Šestero je izgubilo život, a još nekoliko je povrijeđeno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.