GLOBUS

Erdoan: Naša je obaveza da obrišemo suze djece koja plaču na Balkanu

Agencije

28.10.2017

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) poručio je danas u turskom gradu Konji da oni koji su uznemireni zbog preporoda i velikog uspona Turske, pokušavaju da sa terorističkim organizacijama postave prepreke njegovoj zemlji.

Oni koji su uznemireni zbog preporoda i velikog uspona Turske, pružajući ruku terorističkim organizacijama, pokušavaju nam prepriječiti put i staviti nas u usku košulju koju oni kroje - kazao je Erdoan, te nastavio:

"One koji Tursku pitaju: 'Šta tražite u Iraku, Siriji, Somaliji, Africi, Balkanu, Kavkazu?', treba upitati: 'A šta vi tu radite?' Jer oni tu nemaju nikakve probleme, niti ih nešto zbog tih regija boli. Ali, nas boli. Jer, mi sa cijelim ovim podnebljem imamo vrlo snažne historijske i ljudske veze. Naša je dužnost da obrišemo suzu i pomilujemo svako dijete koje zaplače u ovim regionima.

Erdoan je poručio kako je Turska svjesna svoje snage, mogućnosti i sposobnosti.

Pojedini su bijesni zbog činjenice da je turski narod ponovo svjestan svoje stvarne moći i svojih granica. Turska je zemlja koja je svjesna svoje snage, mogućnosti i sposobnosti. Turski narod, zajedno sa stotinama miliona svoje braće, odlučan je sa zauzme mjesto koje zaslužuje u novoformiranom svijetu - poručio je turski predsjednik.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.