GLOBUS

Aleja milijardera: Todoriću su u Londonu susjedi Abramovič, princ Vilijam i Kejt

24sata.hr

12.11.2017

Nakon otvaranja istrage Ivici Todoriću je Državno tužilaštvo u Hrvatskoj blokiralo osam računa i nekretnine. Ali očito je dovoljno novca spremio sa strane, piše 24sata.hr.

Uz skupe advokate u Britaniji, Austriji i Hrvatskoj, angažirao je finansijske stručnjake i one za odnose s javnošću. 

On sam živi u zgradi u Londonu, navodno u unajmljenom stanu.

U istoj zgradi mi smo pronašli stan koji je slobodan za najam. Ima 60-ak kvadrata, ne odiše pretjeranim luksuzom, ali cijena je nepojmljiva i za one koji u Hrvatskoj imaju najviše plaće. Mjesečni najam košta 33.150 kuna (4.4000 eura). 

Todoriću se na teret stavlja da je izvukao iz Agrokora ukupno 1,4 milijarde kuna. Istražitelji su ustvrdili da je godinama podizan novac s računa u Švicarskoj, a porodica Todorić je koristila koncern kao bankomat. Todorić ne želi doći u Hrvatsku i pred istražiteljima opovrgnuti te tvrdnje. Radije se smjestio u ulicu u kojoj je nekoć živio legendarni Džon Lenon (John Lennon).

Kensington je zaista poznat kao kvart u kojem je svoj dom našla bogata elita. Među ostalim, dok bude išao na prijavu u policijsku stanicu, Todorić možda putem sretne i komičara Rovana Etkinsona (Rowan Atkinson), koji je planetarno poznat po nezaboravnim ulogama Mister Bina (Mr. Beana) i Crne Guje. Ili književnicu Džej Kej Rouling (J.K. Rowling), koja je zgrnula milione serijalom o Hariju Poteru (Harry Potter). 

No kako je Ivica ipak poslovni čovjek, možda pokuša nagovoriti nekog od bogatih susjeda da preuzme 58 milijardi duga Agrokora. Osnivač Virgina i jedan od najbogatijih ljudi svijeta, Ričard Branson (Richard), sad mu je susjed.

Na 15-ak minuta hoda od Gazdina stana je srce Kensingtona, popularno zvanog i aleja milijardera. Iako je to za Hrvatsku nepojmljivo, u Londonu je uobičajeno da su ulice, čak i cijele četvrti, privatni. Tako je i s Kensington Palace Gardenom. Policajci čuvaju ulaz u ulicu u kojoj je nekad živjela i porodica Eklston (Ecclestone). I Roman Abramovič, ruski milijarder, vlasnik je vile u toj ulici odmah pored Kensingtonske palače u kojoj živi princ Vilijam (William) sa suprugom Kejt (Kate). 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.