GLOBUS

Bolničare Hitne pomoći zgrozila poruka koja ih je dočekala na vozilu

Avaz.ba

13.11.2017

Ekipu Hitne pomoći u engleskom gradu Birmingemu dočekala je neugodna poruka nakon što su jednom muškarcu spašavali život, a koji je na kraju ipak preminuo.

Dok su se oni borili za pacijentov život, jedan susjed im je ostavio poruku ispod brisača na vjetrobranskom staklu prigovarajući im zbog načina na koji su se parkirali. 

Šokirani porukom koju su dobili, bolničari su je odlučili podijeliti s javnošću pa su je objavili na Twitter profilu Hitne pomoći.

– Katkad jednostavno ne znamo što bismo rekli. Ovo je poruka ostavljena na našem vozilu danas. U tom trenutku, ekipa je pomagala čovjeku koji je bio iznimno loše nakon povraćanja krvi. Pod plavim svjetlima prevezli su ga u bolnicu u kritičnom stanju – napisali su te su objavili poruku u kojoj im je neko napisao sljedeće:


– Možda spašavate živote, ali nemojte parkirati svoj kombi na glupo mjesto i tako blokirati moj prilaz. 

Ova poruka ne samo da je šokirala bolničare već i sve one koji su je pročitali. 

– Nažalost, u ovom svijetu žive vrlo sebični ljudi koji su više zabrinuti za svoja vozila nego tuđe živote – komentirala je jedna medicinska sestra. Muškarac kojeg su spašavali na kraju je u bolnici preminuo zbog unutarnjeg krvarenja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.