GLOBUS

Promjene na društvenim mrežama: Facebook i Messenger od sada imaju zajedničku Stories funkciju

Avaz.ba

15.11.2017

Facebook je obustavio Messenger Day funkciju na svojoj Messenger aplikaciji za četovanje, i sada će umjesto dva odvojena storija unutar Messenger i glavne Facebook aplikacije koristiti isti stori na obje aplikacije.

To znači da će stori sadržaj unutar Facebook aplikacije biti isti onaj koji možemo vidjeti i unutar Messenger aplikacije.

U slučaju da se uploaduje sadržaj preko jedne aplikacije, on će također biti vidljiv i preko druge aplikacije. Također, ako se sadržaj pregleda preko jedne aplikacije, bit će markiran kao viđen unutar druge aplikacije. Ova funkcije će daleko smanjiti konfuziju korisnika koji su morali da uploaduju dva puta sadržaj, kako bi bio vidljiv putem obje aplikacije, prenose Nezavisne.

Također je napomenuto da Facebook trenutno radi na funkciji koja će omogućavati da se storiji sa Instagrama objavljuju na Facebooku i obrnuto. 

Treba napomenuti da Facebook ima Stories funkciju unutar svih svojih socijalnih aplikacija, Facebook, Messenger, Instagram i WhatsApp, tako da ovakvo objedinjavanje ne predstavlja nikakvo iznenađenje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.