GLOBUS

Grčka: 910 poziva za pomoć, sve više mrtvih

Foto AFP

Avaz.ba

18.11.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Broj nastaradalih u poplavama u Atini porastao je na 19, nakon što je pronađeno beživotno tijelo muškarca u skladištu u opštini Mandra, i dva tijela u moru u zalivu Elfesina, saopštili su zvaničnici.

Ukupno šest osoba se vode kao nestale u Mandri, zapadnom predgrađu grčke preijstonice, i za sada se ne zna da li pronađena tijela imaju veze sa nekim od nestalih, prenosi AP.

910 poziva za pomoć

Velika oluja, praćena obilnim padavinama, ponovo je u petak pogodila Atinu, zbog čega je poplavljen glavni put u zapadnom predgrađu Keracini, a saobraćaj je u prekidu. 

Vatrogasna služba je saopćila da je od srijede primila 910 poziva za pomoć, a pripadnici te službe su dosad spasili 96 ljudi koji su bili zarobljeni u vozilima i kućama.

Kako navodi AP, ovo su najgore poplave koje su posljednjih decenija pogodile atinsku oblast.

Mnogi u bolnicama

Od 23 povrijeđenih, 12 se još nalazi u bolnici, među kojima je i 82-ogodišnja žena za koju se navodi da je u ozbiljnom stanju na odjeljenju za intenzivnu njegu, saopštio je u četvrtak Nacionalni centar za zdravstvene operacije. 

Mnoge porodice ostale su bez krova nad glavom nakon što je vodena stihija poplavila dva priobalna grada, Nea Peramos i Mandra, zapadno od grčke prijestonice, poslije obilne kiše koja je padala cijelu noć između utorka i srijede.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.