GLOBUS

Američki republikanac uhvaćen u spolnom odnosu s muškarcem

Avaz.ba

19.11.2017

Anti-LGBT političar iz Ohaja Ves Gudmen (Wes Goodman) podnio je ostavku nakon što je u svom uredu uhvaćen u spolnom odnosu s muškarcem.

Gudmen je bio republikanski zastupnik koji se predstavljao kao "borac za kršćanske i porodične vrijednosti". Njegova supruga je pomoćnica direktora godišnjeg skupa protiv abortusa poznatog kao "Marš za život".

  "Columbus Dispatch" je objavio da je u utorak popodne uhvaćen u spolnom odnosu s muškarcem. Uslijedio je sastanak sa šefom zastupničkog doma u Ohaju Majkom Ditom (Mike Ditto), nakon čega je podnio ostavku. 

"Prirodan brak je samo između muškarca i žene"

Gudman je bio poznat kao "savjest konzervativnog pokreta". Na njegovom Twitter računu u opisu stoji: "Kršćanin. Amerikanac. Konzervativac. Republikanac. Suprug". U javnosti je nebrojeno puta tvrdio da je "prirodan brak" samo između muškarca i žene.

Gudmanov Twitter račun sada je privatan, a njegov Facebook račun je ugašen. Ispričao se "onima koje je razočarao" te izjavio da "iskreno žali zbog svog postupka". Prošle godine izabran je za zastupnika u Ohaju, a prije toga je radio za ultrakonzervativnog anti-LGBT republikanca Džima Džordana (Jim Jordan).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.