GLOBUS

Nedim Makarević, novi ambasador BiH u Norveškoj, najavio nastavak pomoći

B. ŠIŠIĆ

19.11.2017

Jubilej 25. godina postojanja i rada Instituta sevdaha BiH proslavljen je na svečan način u norveškom gradu Tronthajmu uz prisustvo velikog broja Bosanaca i Hercegovaca koji žive u tom gradu.

Pod rukovodstvom dugogodišnjeg aktiviste Miralema Bećirevića, muzička večer prepuna sevdaha bila je vođena gostima iz BiH, a među njima su bili Esad Kovačević, Emina Porča i Amel Čorda. Posebno je bio zanimljiv nastup Norvežanke Turi Nerte profesionalne muzičarke koja je pjevala sevdalinke na bosanskom jeziku i to sve bez ijedne greške.


Ovom manifestacijom sevdaha državljani BiH koji žive u tom dijelu Norveške još jednom su dokazali i pokazali njihovu složnost, druženje i potvrdili činjenicu da sevdahom, ali i drugim manifestacijama njeguju tradiciju države iz koje dolaze u ovoj skandinavskoj zemlji.


Ambasador sa Hercegovcima koji žive u Norveškoj

Ova manifestacija bila je odličan povod da se državljanima Bosne i Hercegovine u Tronthajmu predstavi i novi amabasador BiH u Norveškoj Nedim Makarević.

Bosanci "okupirali" ambasadora Makarevića: Ugodno druženje

-Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam odmah po mom dolasku u Norvešku imao priliku da se u ovom gradu i u ovom dijelu Norveške predstavim našim ljudima, da im kažem kako uvijek mogu računati na mene, na uposlenike ambasade BiH u Norveškoj te da im ta ambasada bude kao druga kuća, kada trebaju neku uslogu ili pomoć od nas. Naravno da ćemo svima izaći u susret u našim okvirima pomoći. Moj dolazak u Oslo je samo nastavak amabasadorskog poziva nakon Pakistana, a u Oslu su mi još veće obaveze jer ima zaista dosta naših ljudi. Pokušat ću da im dam do znanja da sam tu zbog njih - rekao je ambasador Nedim Makarević.

Fotografija za uspomenu sa ambasadorom

Mnogobrojni posjetitelji sa velikim aplauzom pozdravili su ambasadora Makarevića i izrazili veliku radost što je na jedno takvo važno mjesto došla jedna ozbiljna i odgovorna osoba.

Dio atmosfere sa svečanosti u Norveškoj

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.