GLOBUS

Tajna snimka razotkrila okrutne medicinske sestre: Smijale se dok je pacijent umirao

( Screenshot)

Avaz.ba

19.11.2017

Tri godine od nesretnog događaja tajna snimka raskrinkala je dvije okrutne medicinske sestre koje su odbile pomoći muškarcu koji je umirao u centru za rehabilitaciju.

Na snimci se vidi kako je veteran Drugog svjetskog rata vikao u pomoć jer nije mogao disati. Medicinske sestre nisu učinile ništa da mu pomognu i spase život, smijale su se dok su (kao) pokušavale namjestiti respirator.

Porodica 89-godišnjeg Džejmsa Dempsija (Jamesa Dempseya) iz Vudstoka podnijela je tužbu protiv Centra za zdravlje i rehabilitaciju još 2014. godine i prema njihovoj izjavi nagodili su se s Centrom.

Međutim, televizijska kuća WXIA-TV tvrdi da sestre koje su se smijale umirućem čovjeku i nisu mu pomogle nisu dobile otkaz, odnosno izgubile licencu sve do ove godine kada je TV stanica poslala snimku iz doma za njegu Udruzi njegovatelja. Jedna od sestara na saslušanju je rekla da je čovjeka pokušavala oživjeti dok ne stigne prva pomoć, međutim na snimci se vidi da ona nije pokušavala ništa.

Nakon što je video objavljen, priznala je grešku, a obje su nemarne medicinske sestre ostale bez licence za rad, piše Business Insider.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.