GLOBUS

Turski novinar vrijeđao Bošnjake, pa dobio otkaz

Agencije

21.11.2017

Turski novinar, kolumnista i sportski komentator Rasim Ozan Kutahjali (Kutahyali) dobio je otkaz na televiziji Beyaz TV nakon što je koristio pogrdne i uvrjedljive riječi na račun Bošnjaka.

Kutahjali je 19. novembra govorio u sportskoj emisiji na televiziji Beyaz i uputio teške, uvrjedljive i vulgarne riječi bošnjačkom narodu.

Glavni urednik za sport na pomenutoj televiziji, urednik i voditelj emisije Derin Futbol Ertem Sener, na početku emisije potvrdio je kako je ovaj TV kanal prekinuo saradnju s Kutahjalijem.

- Srca naše braće Bošnjaka su slomljena. Mi smo s našom braćom Bošnjacima kao nokat i meso. Prema odluci koju smo večeras donijeli s upravom našeg kanala, od danas prekidamo saradnju s Rasimom Ozanom Kutahjalijem - rekao je Sener.

Na njegovu izjavu reagirali su brojni zvaničnici, političari, sportisti, kao i većina nevladinih organizacija u Turskoj koje predstavljaju doseljenike u ovoj zemlji s prostora Balkana.

Vrhovno vijeće za radio i televiziju Turske saopćilo je da će na dnevnom redu ovosedmičnog sastanka biti govora o skandalu Kutahjalija, odnosno riječima koje je izgovorio tokom programa uživo na televiziji Beyaz.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.