GLOBUS

Visoki general o Trampu: "On je idiot sa inteligencijom četverogodišnjeg djeteta"

( Agencije)

Avaz.ba

22.11.2017

Donald Tramp (Trump) ima mnogo neistomišljenika u okviru sopstvene administracije, a nekoliko visokih funkcionera SAD uopće ga ne poštuje, piše "The New York Times". 

Najnoviji primjer ove tvrdnje jeste slučaj savjetnika za nacionalnu sigurnost Biele kuće, generala Herberta Mekmastera (Herbert McMaster).

Naime, otkriveno je da je Meksmaster prilikom sastanka sa Safrom Kac (‎Safra A. Catz), izvršnom direktorkom IT giganta "Orakl", osuo drvlje i kamnje na svog šefa, predsjednika SAD Donadla Trampa.

Mekmaster je navodno Trampa nazvao "idiotom".

- On je idiot sa inteligencijom na nivou četvorogodišnjeg djeteta - rekao je Mekmaster, tvrde četiri izvora, od kojih neki navode da im je to lično prepričala Safra Kac.

Još jedan izvor rekao je da mu je Mekmaster slično govorio o Trampu. Izvor, koji je zahtijevao anonimnost, rekao je da je Mekmaster izjavio da "predsjednik nije dovoljno pametan da bi razumio teme koje se tiču nacionalne sigurnosti".

Mekmasterov primjer došao je nedugo nakon skandala koji je izbio sa šefom diplomatije Reksom Tilersonom (Rex Tillerson). Podsjetimo, prije nekoliko mjeseci u američkim medijima pojavile su se informacije da je Tilerson Trampa nazvao "moronom".

Tilerson nije negirao te tvrdnje, za razliku od Mekmastera i zvaničnika iz Bijele kuće, koji su prije nekoliko dana oštro demantirali navode "New York Timesa", optužviši američke mejnstrim medije da "prenose gnusne dezinformacije".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.