GLOBUS

Gore milionske vile na Bel-Ejru: Paris Hilton, Gvinet Paltrou, Hajdi Klum... napustili domove pred užasnom vatrenom stihijom

Avaz.ba

7.12.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

- Proživljavamo teške dane, ali oni ujedno svjedoče o izdržljivosti našeg grada. To je komentirao u srijedu gradonačelnik Los Anđelesa Erik Garčeti (Eric Garcetti).

Najveća opasnost prijeti ljudima u Los Anđelesu - drugom po veličini gradu Sjedinjenih Država koji ima četiri miliona stanovnika, evakuirali smo 150.000 stanovnika na sjeveru grada - dodao je Garčeti na konferenciji za medije.

Raskošne vile

Raskošne vile na Bel-Ejru u vlasništvu Paris Hilton, Gvinet Paltrou (Gwyneth Paltrow), Riz Viterspun (Reese Witherspoon), Dženifer Garner (Jennifer), Mari Šriver (Marie Shriver) i Hajdi Klum (Heidi) ugrožene su zbog požara, a njihovi su ih slavni vlasnici morali napustiti zbog evakuacije.

Na području Los Anđelesa i okoline hara jedan od požara nazvan Thomas, koji se munjevito proširio u samo dva dana i u srijedu je bio izvan kontrole. Vatrogasci su izvijestili da je požar trenutno čak četiri puta veći od površine Menhetna, navodi "The Daily Mail".

Neka od najpoznatijih holivudskih imena posljednja dva dana proživljavaju pravu dramu. Serija katastrofalnih požara koji su zahvatili okolinu Los Anđelesa uzrokovala je evakuaciju više od 200.000 ljudi, a evakuirana je i elitna četvrt Bel-Eir, u kojoj je vatra zaprijetila hiljadama kuća u vlasništvu holivudskih zvijezda.  


Model i supruga američkog pjevača Džona Ledženda (John Legend), Krisi Tajgen (Chrissy Teigen), na Twitteru je napisala kako je zajedno s kćerkicom Lunom napustila njihov dom, ali kako, srećom, niko nije povrijeđen.

Planetarno popularna pop-senzacija Arijana Grande (Ariana) obožavaoce je obavijestila kako su njezini ljubimci sada na sigurnom nakon što su uspješno evakuirani iz vile na Bel Ejru.

Vatrogasci su okružili i bivši dom pokojnog pjevača Džona Keša (Johnny Cash), čije imanje guta vatra, no još se ne zna je li ono u potpunosti uništeno.

Jedna od stanovnica elitne četvrti u kojoj cijene domova u prosjeku iznose oko 3,3 miliona dolara snimljena je kako uz pomoć vatrogasaca ukrcava potrebne stvari u svoj skupocjeni Bentley.

HBO je prekinuo snimanje druge sezone svoje serije Westworld, koja se trenutno snima u okolici Los Anđlesa, a isto je učinio i CBS sa serijom S.W.A.T.

Dramatičan post slavne glumice

Glumica Eva Longorija (Longoria) je na Instagramu objavila dramatičan post o trenutnoj situaciji u Kaliforniji. Napisala je kako se trenutno nalazi u Njujorku pa joj život nije ugrožen te kako će joj vrijedne stvari iz kuće iznijeti brat. U objavi je zamolila sve da se mole za vatrogasce i ljude koji sada proživljavaju najteže dane.

Istu je fotografiju objavila i bogata nasljednica Paris Hilton čiji je dom također evakuiran, a objavila je i kako su njezini brojni psi smješteni na sigurno.

Hrabrim se vatrogascima zahvalila i Kim Kardašijan (Kardashian).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.