GLOBUS

Novi detalji o smrti kanadskih milijardera: Pronađeni su obješeni iznad bazena u podrumu svoje vile

Avaz.ba

17.12.2017

Nakon što je jučer kanadski bračni par milijardera pronađen mrtav u podrumu svoje kuće u Torontu, dolaze novi detalji o brutalnom ubistvu Beri (Barry) i Honi (Honey) Šerman (Sherman).

Policija je odmah po pronalasku tijela saopćila da su okolnosti njihove smrti sumnjive, a to i dalje tvrde. 75-godišnji Beri Šerman, osnivač farmaceutske kompanije Apotex, i njegova supruga Honi pronađeni su jučer mrtvi u svojoj kući u Torontu, a pronašao ih je agent za nekretnine koji je kuću došao pripremiti za razgledavanje jer ju je par htio prodati. 

Obješeni iznad bazena

Britanski "Sun" piše da su pronađeni obješeni iznad unutarnjeg bazena u podrumu kuće. Policija je taj slučaj odmah počela tretirati kao ‘sumnjivu smrt’, no nisu imali osumnjičene.

Kanadski premijer Džastin Trudo (Justin Trudeau) na Twitteru je odmah izrazio žaljenje zbog smrti para Šerman, a istaknuo je i da su bili izraziti filantropi i dobri ljudi. Kanadska senatorica Linda Frum rekla je da je zgrožena gubitkom ova dva života. 

Par Šerman umro je samo dvije sedmice nakon što im je upravo senatorica Frum dodijelila nagrade za članove židovske zajednice. Policija je saopćila da nije pronašla tragove nasilnog ulaska u njihovu kuću, pa iako okolnosti smrti tretira kao sumnjive, još ih ne smatraju ubistvom i nastavljaju istragu.

Ubistvo i samoubistvo? 

Više će se znati nakon rezultata obdukcije. Kanadski mediji pak javljaju da se slučaj istražuje i kao ubistvo i kao samoubistvo, prenosi BBC. Neki lokalni mediji javljaju i da istražitelji polaze od pretpostavke da je Beri Šerman ubio suprugu, a zatim i sebe. 

Porodica je demantirala mogućnost samoubistva.

- Naši roditelji dijelili su entuzijazam za životom i bili su potpuno posvećeni porodici i zajednici. To se uopće ne slaže s glasinama koje se šire medijima kada je riječ o njihovoj smrti - navodi se porodičnom  saopćenju u kojem se poziva medije da ne izvještavaju o uzroku smrti ovog bračnog para dok istraga ne bude gotova.

Beri Šerman bio je jedan od najbogatijih ljudi u Kanadi, a Forbes je njegovo bogatstvo procijenio na tri milijarde dolara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.