GLOBUS

Savjetovali joj da zbog deformacije pobaci sina: Ali ona nije odustala, a mališan danas izgleda ovako

Avaz.ba

11.1.2018

Sara Heler i njen partner Kris Ejdam su u 24. sedmici njene trudnoće saznali loše vijesti - njihov sin će se roditi sa teškom deformacijom.

Ultrazvuk je pokazao kako će dječak biti rođen s rascepom usne i nepca zbog čega će imati i brojne druge zdravstvene probleme, pa su joj savjetovali da ga pobaci.


Ipak, Sara i njen muž su odlučili da žele da svoje dijete zadrže. Mali Brodi je zatim rođen rijetkom pojavom izbrisanog hromozoma 9 kojem nedostaje genetski kod, zbog čega će u budućnosti vjerojatno patiti od intelektualnih i tjelesnih poteškoća.


Po njegovom rođenju, riješili su da ponosno objavljuju njegove fotografije na društvenim mrežama kako bi ga društvo prihvatilo i razumilo.

Dječak je nakon nekoliko mjeseci podvrgnut operaciji lica pa danas izgleda potpuno normalno, a ožiljci su jedva vidljivi.


– Ovo iskustvo nam je pokazalo koliko je jaka zajednica osoba s rascepom usne ili nepca. Javljali su nam se ljudi iz cijele države, slali nam novac i nudili svoju pomoć – rekla je majka Sara Heler.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.