Tramp otišao na prvi ljekarski pregled otkad je postao predsjednik, čekaju se rezultati

Avaz.ba
13.01.2018 08:54
A
A
A

Američki predsjednik Donald Tramp podvrgnuo se jučer prvim ljekarskim pretragama otkako je postao predsjednik.

Tramp je posjetio američki vojnomedicinski centar Walter Reed u Betesdi, u državi Merilend, zadržavši se na pretragama tri sata. Potom je na izlasku mahnuo novinarima koji su se okupili s druge strane ulice, no nije odgovarao n pitanja. Zatim je otputovao na Floridu.

Nakon pretraga američki predsjednik rukovao se s doktorom Ronijem Džeksonom liječnikom Bijele kuće koji je i vodio pretrage. Džekson je doktor u Bijeloj kući, zadužen za zdravlje predsjednika, već za posljednje tri američke administracije, kazala je glasnogovornica Sarah Sanders.

Džekson će tokom vikenda obraditi rezultate pretraga te će u utorak, zajedno s glasnogovornicom Bijele kuće, dati detaljan izvještaj i odgovarati na pitanja, kazala je glasnogovornica Sanders.

Tramp (71) preuzeo je dužnost predsjednika prije godinu dana kao najstariji predsjednik u historiji koji dolazi na tu dužnost u svom prvom mandatu.

Posljednji javno objavljeni izvještaji o njegovu zdravlju datiraju iz septembra 2016., kada je njegov privatni doktor dr Harold Bornstein ustvrdio da će Tramp "biti najzdraviji predsjednik ikada".  

Više o:

Donald Trump