Mladić iz Amerike osvojio 451 milion dolara na lutriji

Avaz.ba
13.01.2018 16:09
A
A
A

Džekpot od 451 milion dolara, četvrti po veličini u historiji američke "Mega Milion" lutrije, izvukao je 20-godišnji Šejn Miler, kontrolor "u penziji" sa Floride, potvrdili su zvaničnici američke lutrije.

Mladi dobitnik iz grada Port Riči na Floridi jedini je koji je imao dobitnu kombinaciju brojeva, a opredijelio se da odjednom podigne približnu sumu od 281,2 miliona dolara, naveli su zvaničnici.

Dobinici lutrije u SAD imaju mogućnost da biraju da li žele isplatu jednog dijela dobitka sada, a ostatak u ratama više narednih godina, ili žele isplatu dobitka odjednom, i u tom slučaju je iznos manji.

"Namjeravam da se pobrinem za svoju porodicu, usput da se zabavim i da utemeljim put za finansijski uspjeh, kako bih mogao da iza sebe ostavim nasljeđe daleko u budućnost", rekao je Misler ističući da je oduvek ohrabrivao ideju jurenja za snovima i da njegovo putovanje tek počinje.

Kako ABC prenosi, za mladog sretnika pobjeda nije bila šok.

On je istakao da je nakon uplate dobitne kombinacije u prodavnici "Seven-ileven" imao "osjećaj" da će osvojiti džekpot.

Vidjevši prilikom objavljivanja posljednji broj u svojoj dobitnoj kombinaciji, Misler je rekao da je samo pozvao svog brata da podijeli vijesti sa njim.

Misler, kako se navodi, planira da uloži jedan dio dobitka u novi dom u Tampi, a potom i u "različite strasti", kao i nešto odvoji za pomoć drugima.

Više o:

Lutrija