GLOBUS

Bivši tjelohranitelj iznio nevjerovatne podatke: Kakav je bio Kim Džong-un kao dijete?

Avaz.ba

13.1.2018

Nekadašnji tjelohranitelj Kim Džong-unovog oca opisao je kako je izgledalo djetinjstvo današnjeg lidera Sjeverne Koreje.

Li Jung-guk, koji je inače bio u službi Kim Džong-ila 11 godina prije nego što je pobjegao iz zemlje, kaže da je mali Kim bio dosta agresivan i pod stresom.

Dok je bio mlađi, i samo Kimovo postojanje je držano u tajnosti, a otac je više isticao drugog sina Kim Džong-nama koji je i trebalo da ga naslijedi.

Kim nije imao nikoga svojih godina sa kim bi se igrao i družio tako da je bio veoma eksplozivnog karaktera jer je često bio izolovan.

"Veoma je impulsivan, ne mari šta drugi misle. Nije mu žao drugih ljudi, radi šta mu se prohtije. Vikao bi na žene, takav je bio", rekao je Li koji je bio mučen u logoru prije nego što je uspio da pobjegne od represivnog režima.

Kim se nije plašio posljedica svojih postupaka tako da je često urlao i lomio stvari, tvrdi Li.

Malo toga se zna o predsjedniku Sjeverne Koreje, ali su mediji i ranije prenosili da se Kim Džong-un školovao u Švajcarskoj i da je volio košarku i video-igrice. Od poprilično zapadno orijentisanog tinejdžera, postao je nemilosrdni vladar koji stalno prijeti nuklearnim ratom.

Što se tjelohranitelja Lija tiče, on je podnio Kanadi zahtjev za azil.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.