GLOBUS

Počelo suđenje Crnoj udovici s Rivijere: Zavodila starce pa ih potkradala, dvojicu ubila

Dagorn: Godinama zavodila starce

Avaz.ba

19.1.2018

U Francuskoj je počelo suđenje ženi optuženoj da je pokrala nekoliko partnera, a dvojicu čak i ubila. Očekuje se da će Crna udovica s Rivijere, kako su mediji prozvali Patrisiju Dagorn (Patriciju, 57), dobiti doživotnu kaznu zatvora za svoja nedjela. Dvije njene žrtve svjedočit će na suđenju u Nici. 

Naime, Dagorn je godinama zavodila pa potom potkradala bogate starije muškarce, ali iza sebe je ostavila i dva mrtva partnera. Ona se već nalazi u zatvoru jer je osuđena zbog krađe, prevare i ilegalnog oduzimanja imovine 87-godišnjem Robertu Mazerou (Mazereau). Godinu prije policija ju je već sumnjičila za smrt Mišela Nifela (Michel Kneffel), čije je tijelo pronađeno u hotelu u Nici u kojem je živio s Patrisijom. No, optužnica nije podignuta zbog nedostatka dokaza.

Međutim, iduće godine, kada je Dagorn uhapšena zbog Mazeroa, kod nje su pronađene tablete za spavanje „valium“ i lični dokumenti desetak muškaraca, uključujući njihove lične iskaznice, bankovne podatke i zdravstvene knjižice.

To je policiju navelo na dublju istragu koja ih je dovela do Frančeska Filiponea (Francesco Filippone, 85), čije je poluraspadnuto tijelo pronađeno u kadi njegovog doma blizu Kana. Dagorn je malo ranije unovčila ček na 21.000 eura koji joj je ispisao Filipone.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.