GLOBUS

U Pakistanu uhapšen silovatelj i ubica 7-godišnje Zainab, otac zahtijeva javno vješanje

Avaz.ba

23.1.2018

Sedmogodišnja Zainab silovana je i ubijena u srednjem dijelu Pakistanu i tijelo joj je bačeno na smetljište, a zločin je izazvao ogorčenost širom zemlje te nasilne proteste u tom području, u kojima je ubijeno dvoje ljudi.

Policija je pronašla tijelo na smetljištu u gradu Kasuru u pokrajini Punjabu u utorak 9. januara, sedmicu nakon što je djevojčica oteta. Obdukcijom je utvrđeno da je silovana i zadavljena, prenosi Index.hr.

Pakistanska policija objavila je prije sedam dana da je uhapšen osumnjičeni za ubistvo djevojčice. Glavni ministar pokrajine Punjab Šehbaz Šerif potvrdio je u utorak da je uhapšeni Muhamed Imran (24) silovatelj i ubica malene Zainab i nazvao ga je serijskim ubicom.

"Muškarac koji je ubio Zainab je uhvaćen. Zove se Muhamed Imran, ima 24 godine i stanovnik je Kasura. On je serijski ubica", izjavio je Šehbaz na konferenciji za novinare.

"Priznao je sve svoje zločine na poligrafskom testu kojem je podvrgnut nakon DNA analize, koja je potvrdila da se radi o ubici djevojčice", rekao je i dodao: "Njen otac zahtijeva da Imran bude javno obješen, ali sud će odlučiti o daljnjem toku događaja".

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.