GLOBUS

Prva dama Argentine je nova Džeki Kenedi

Piše: Avaz.ba

23.1.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

U društvu supruga, argentinskog predsjednika Mauricija Makrija (Macri), uvijek besprijekorno dotjerana Džulijana Avada (Juliana Awada) započela je evropsku turneju, a prva stanica bila joj je hladna Rusija.

Dolaskom na aerodrom Vlkovo-2, Džulijana je ponovo dokazala titulu jedne od najbolje odjevenih žena koju joj je prošle godine dodijelila modna biblija Vogue. 

U nizu ruskih izdanja, koja se očekuju narednih dana, prva dama Argentine odabrala je bijeli komplet koji čine bijele pantlone širokog kroja i dugog blejzera nalik kaputu klasičnog kroja.

Elegantnu putnu kombinaciju u znaku bijelih odjevnih komada lijepa Argentinka naglasila je vestom u boji slonovače, a ona je nijansom savršeno odgovarala odabiru moderne verzije šubare kojom je odala modnu počast zemlji domaćinu. 

Džulijana, koja će u aprilu proslaviti 44. rođendan, modu ima u krvi. Njena porodica vlasnik je tekstilnog carstva u sklopu kojeg se nalazi poznati argentinski brend Awada.

U intervjuima često ističe kako je s mamom znala da putuje u Pariz, London ili Njujork u potrazi za modnim kolekcijama. 

Iako je katkad uspoređuju sa Džeki Kenedi (Jackie Kennedy), Avada to smatra pretjeranim.

Džeki je bila ikona jedne ere, ali imam osjećaj da sam ja ipak daleko od nje. Odabrala sam da budem autentična, da imam svoj stil i ne upoređujem se ni s kim - ističe Džulijana. 

Nakon suprugove pobjede na predsjedničkim izborima Džulijana je odlučila da napusti porodični biznis i da se posveti podizanju kćerkice i dužnostima prve dame.

Supruga prati na svim važnim događanjima u domovini i inozemstvu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.