GLOBUS

Pojavila se snimka s mjesta nesreće u Milanu u kojoj su poginule tri, a povrijeđeno 110 osoba: Mama, pomozi, voz iskače iz šina!

Avaz.ba

25.1.2018

U nesreći voza koji je jutros iskočio iz šina na obodu Milana stradale su tri ženske osobe, deset osoba je teško povrijeđeno, a 110 ljudi ima lakše i srednje teške povrede, prenosi Ansa.

Navodi se dramatično svjedočenje roditelja djevojke koja se nalazila u vozu namijenjenom prije svega za prijevoz zaposlenih na posao u Milano.  

- Kćerka me je zvala telefonom malo prije nesreće. "Mama, pomozi, voz iskače iz šina!" Potom tišina. Ništa mi više nije rekla, sada se ne javlja na telefon - kazala je majka putnice.

Ona sa suprugom na stanici u mjestu Seđano di Pjoltelo čeka informacije o kćerki. 

Ansa navodi da je voz "Trenorda" dolazio iz Kremone i išao ka milanskoj stanici Garibaldi.

Italijanska agencija navodi da su se prevrnula dva centralna vagona i da vatrogasci i spasilačke ekipe sijeku lim kako bi izvukli putnike.

Navodi se da se povrijeđeni prevoze helikopterima u okolne bolnice. 

Ovo je treća veća nesreća u posljednjih deset godina u ostarijelom željezničkom sistemu Italije.

U sudaru dva voza na jednom kolosijeku u Pulji 2016. godine poginule su 23 osobe, a 32 lica je nastradalo 2009. kada je teretni voz koji je prenosio tečnu naftni gas isklizuno iz šina i eksplodirao u Vijaređu u Toskani, podsjeća AP.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.