GLOBUS

Tramp poručio da je vjera suština američkog života i slobode

( AFP)

Agencije

8.2.2018

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) rekao je na tradicionalnom Molitvenom doručku da je vjera ''suština američkog života i slobode'', prenosi AP.

Tramp je na Nacionalnom molitvenom doručku, tradicionalnom događaju koji okuplja političare i javne ličnosti iz čitavog svijeta, rekao i da Amerikanci uviđaju snagu Božje ljubavi, što se posebno osjetilo za vrijeme nedavnih nesreća tokom uragana.

- Mi svi možemo da budemo heroji za svakoga - poručio je američki predsjednik.

Tramp uživa snažnu podršku evangelističkih kršćana, koji su pomogli u njegovoj predsjedničkoj pobjedi.

Kršćani su podržavali Trampa tokom njegove prve godine u predsjedničkom kabinetu, nakon što je imenovao konzervativne sudije, zalagao se za slabljenje političkih pravila koja su nametale neke religiozne grupe i zato što je Jerusalem priznao kao prijestolnicu Izraela, navodi AP.

Molitveni doručak se još od ustanovljavanja 1953. uvijek organizira u četvrtak, početkom februara, ali registracija gostiju počinje već u utorak. Poslije podne organizira se i ručak za goste sa Balkana kojem prisustvuju i neki od uglednijih senatora.

Troškove puta i smještaja u Vašingtonu snose gosti, a među njima je najveći broj ljudi iz svijeta politike, ali ima i biznismena i predstavnika nevladinih organizacija.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.