GLOBUS

Tači: Istina će da boli, mafijaški motivi stoje iza ubistva Ivanovića

Beta/ Vijesti.me/ N1

18.2.2018

Predsjednik Kosova Hašim Tači (Hashim Thaci) rekao je danas da nema indicija da ubistvo Olivera Ivanovića ima etničku pozadinu, već da se prije radi o mafijaškim motivima.

- Istraga se nastavlja i za sada nema indicija da je u pitanju etnički motiviran slučaj. Prvi podaci ukazuju na kriminalne, mafijaške motive - izjavio je Tači u intervjuu za televiziju N1.

Moguće je, naveo je Tači, da postoje "kriminalne strukture povezane s određenim političkim krugovima".

On je ponovio da će "istina izaći na vidjelo, iako će to nekog boljeti".

Prema njegovim riječima, Kosovu je u interesu da se sazna istina u tom slučaju i da pozdravlja sve informacije koje dobije od Srbije.

- Kosovo nema šta da sakrije, to je u interesu otkrivanja istine. Pozdravljamo svaku pomoć i informacije pružene od strane Srbije. Ali i Beograd ne treba da se brine ili strahuje otkrivanju istine o ubistvu Ivanovića - naveo je Tači.

Tači je rekao da od ubistva Ivanovića nije bilo incidenata na Kosovu jer institucije rade na tom slučaju i njim dobro upravljaju.

- Možete zamisliti da se slučaj Olivera Ivanovića desio tri ili pet godina ranije - situacija u pogledu međuetničkih odnosa Albanaca i Srba bi eksplodirala. Iako se taj zločinački akt desio, dok kosovske institucije naporno rade na rješavanju slučaja, nijedan incident se nije desio, jer smo dobro upravljali datim okolnostima - rekao je Tači.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.