GLOBUS

Veliki životni zaokret američke glumice: Možda se preobratim na islam, to je divna religija

Avaz.ba

19.2.2018

Američka glumica Lindzi Lohan (Lindsay), za razliku od većine njezinih kolega, stala je u odbranu američkog predsjednika Donalda Trampa (Trump) unatoč njegovim komentarima koje joj je uputio dok je imala samo 18 godina. Naime, Tramp je u intervjuu 2004. godine rekao da je Lohan 'vjerojatno jako dobra u krevetu, s obzirom na to da je tako jako problematična'.

U intervjuu koji je nedavno dala Daily Mailu, Lohan je rekla da bi svi trebali poduprijeti Trampa.

- Ako ga ne možeš pobijediti, pridruži mu se - kaže glumica.

Glumica poznata po ulogama u filmovima poput 'Zamka za roditelje' i 'Opasne djevojke', ali, još i više, po svom razuzdanom životu i problemima s opijatima, nedavno je posjetila izbjeglički kamp u Turskoj, gdje je posjetila Sirijce koji su ondje našli privremeno utočište.

Kaže kako se tokom posjete vrlo zainteresirala za islam te puno proučavala Kur´an, a na pitanje planira li se možda preobratiti na islam, odgovorila je:

- Ništa nije nemoguće. To je divna religija - kazala je Lohan.

Dodala je i kako je bila jako zabrinuta da će po povratku u Ameriku imati problema zbog svojih uvjerenja, pogotovo otkako je Tramp zabranio ulaz u SAD žiteljima sedam muslimanskih zemalja.

U posljednje vrijeme Lohan dosta vremena provodi s izbjeglicama iz Sirije, a nedavno se susrela i s turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoanom (Recep Tayyip Erdogan) kako bi s njime razgovarala o statusu izbjeglica i kako im pomoći.

- Turska zaista puno čini da pomogne izbjeglicama. Željela bih ovamo dovesti i predsjednika Trampa da vidi sve pozitivne stvari koje se događaju i koliko Amerika pomaže. Željela bih o problemu izbjeglica razgovarati i s Anđelinom Džoli, Vladimirom Putinom, Donaldom Trampom… Što više važnih ljudi, to bolje - rekla je Lohan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.